A blog ötlete egy erdélyi leánytól származott, aki Németországban ínyenckedik, amikor meglátogattam gyerekkori, jelenleg Bajorországban élő félig szász, félig magyar barátnőmet, aki amerikai gyömbér-pityóka krémlevessel várt. Ínymesternő blogot írunk hát, s mivel már nincs újat hozó blog a net alatt, úgy döntöttünk, az egyetlen rendszer az lesz, hogy magyarul írjuk, aztán, ha belefér az időnkbe, lefordítjuk néha más nyelvekre is. Ha koppintunk, odabiggyesztjük, kitől. Minden JÓT!

2010. október 10., vasárnap

halpástétom

biztos nem olyan, amilyeneket a kifinomult éttermekben árulnak, de azért finom. és gyors. mihelyt megírom, megyek is, gyorsan összemixelem, mert most már nagyon éhes vagyok. egy tonhal konzerv, kb 5 deka vaj, egy jó nagy fej vöröshagyma, két főtt tojás, egy fél paprika vagy gogos, fél fej fokhagyma, egy kis lágy sajt, ha van, joghurt, nekünk ma nem lesz, egy evőkanál mustár. az egészet összeturmixoljuk, míg krémes lesz. aztán füszerként jöhet kis pirospaprika, feketebors, só és valamilyen zöldfüszer. Én ma bazsalikommal próbálom ki. Piritóssal vagy nagyon friss, fehér kenyérrel ajánlom, mellé friss paradicsommal. Nyámi. A nyálam már csorog, még vizes lesz a laptop. Futok is. Pákó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése