Jeany megígérte, hogy erről ő ír. Mivel nem tette és nálam a tavasz óta, amióta először kóstoltam nála ezt a levest, már első számú kedvenc hamarlevessé avanzsált, gondoltam, írok róla én.
Nos, Jeany talán valami amerikai lapból szedte ki a receptet, vagy recepteskönyvből. Úgy szólt, hogy egy félhüvelykujjnyi friss gyömbérgyökeret megfőzünk pár szem megpucolt, kockára vágott krumplival, bele kis só, a végén pedig egy evőkanál philadelphia sajtkrém. Jeany ezt feljavította sárgarépával. A végén kivett egy kicsit a darabokra vágott, megfőtt zöldségekből, a többit összeturmixolta, vissza a zöldséget, bele a sajtot, és kész is volt a nagyon finom leves. A gyömbérgyökeret, miután megfött, kivesszük és eldobjuk.
Nos, én még adtam hozzá egy szikumányi olívaolajat. És legutóbb, mivel a sajtkrémet, amit erre a célra vettem, közben bezabáltuk, tejet öntöttem hozzá és egy jó vágásnyi moeciu napolact sajtot. De szerintem bármilyen félkemény sajttal tökéletesen megy. Tálaláskor a kenyér mellé ugyanebből a sajtból vágtunk kis darabkát, ízlett nagyon.
Jó étvágyat, ehhez a nagyon egészséges, tápláló fast food leveshez :))
A blog ötlete egy erdélyi leánytól származott, aki Németországban ínyenckedik, amikor meglátogattam gyerekkori, jelenleg Bajorországban élő félig szász, félig magyar barátnőmet, aki amerikai gyömbér-pityóka krémlevessel várt. Ínymesternő blogot írunk hát, s mivel már nincs újat hozó blog a net alatt, úgy döntöttünk, az egyetlen rendszer az lesz, hogy magyarul írjuk, aztán, ha belefér az időnkbe, lefordítjuk néha más nyelvekre is. Ha koppintunk, odabiggyesztjük, kitől. Minden JÓT!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Úú, I am addicted. Hetente egyszer minimum.
VálaszTörlésmi is, bar nem olyan surun. ma pl az lesz, mindjart, mert kotyogok.
VálaszTörlés