A blog ötlete egy erdélyi leánytól származott, aki Németországban ínyenckedik, amikor meglátogattam gyerekkori, jelenleg Bajorországban élő félig szász, félig magyar barátnőmet, aki amerikai gyömbér-pityóka krémlevessel várt. Ínymesternő blogot írunk hát, s mivel már nincs újat hozó blog a net alatt, úgy döntöttünk, az egyetlen rendszer az lesz, hogy magyarul írjuk, aztán, ha belefér az időnkbe, lefordítjuk néha más nyelvekre is. Ha koppintunk, odabiggyesztjük, kitől. Minden JÓT!

2015. április 26., vasárnap

Rizses-spenótos rakott eledel

Az utóbbi időben nagyon sok finomságot rögtönöztem, és most már bánom, hogy nem jegyeztem le. De ezt most lejegyzem, már csak azért is, mert Zsolt többször is jó hangosan megköszönte. Én pedig túlcsordultam a hálától, hogy ilyen finomságokat ad nekünk Föld anyánk.

Megfőztem a spenótot sós vízben. Leszűrtem, hozzátettem egy kis medvehagymát és metélőhagymát, fél fej fokhagymát, összeturmixoltam. Enyhén sós vízben megfőztem a rizset, kb egy csupornyit, zöld curryben (szerintem a sárga is pont olyan finom, de most ez akadt elsőre a kezembe). Egy tepsiben megpirítottam egy-egy marék nyers tökmagot és napraforgómagot, amikor a rizs kész lett, úgy, hogy épp csak egy pici leve maradt, belekevertem a magokat. Kiprézliztem egy lábast, az alját megraktam burduf túró karikákkal, rátettem a rizset, rá vágtam pár szelet vajat, aztán ráöntöttem a spenótot. A spenótra öntöttem egy kis olívaolajat és lefödtem karikára vágott burduffal. Felvertem négy tojást, tettem hozzá kis, házitejről leszedett tejfölt, az egészet ráöntöttem a rakott ételre, rászórtam fél marék petrezselyemzöldet, megszórtam prézlivel, sütöttem a lerben kb 2o percig közepes fokon.

Figyelem, nem lehet leállni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése