A blog ötlete egy erdélyi leánytól származott, aki Németországban ínyenckedik, amikor meglátogattam gyerekkori, jelenleg Bajorországban élő félig szász, félig magyar barátnőmet, aki amerikai gyömbér-pityóka krémlevessel várt. Ínymesternő blogot írunk hát, s mivel már nincs újat hozó blog a net alatt, úgy döntöttünk, az egyetlen rendszer az lesz, hogy magyarul írjuk, aztán, ha belefér az időnkbe, lefordítjuk néha más nyelvekre is. Ha koppintunk, odabiggyesztjük, kitől. Minden JÓT!

2011. április 14., csütörtök

Sárgarépa..alias murok-cukkini-gyömber-krémleves

Edka, ez a gyömbéres krumplilevesnek egyik-másik változata. :)

Kb. egy kg murkot, két cukkinit s egy nagyon kicsi darab gyömbérgyökeret (ezt inkább ízlés szerint) apróra vágsz és két liter vízben, zöldség állományban ? megfözöd. Azután mindent összeturmixolsz. Hagyhatsz pár "élö" :) zöldségdarabot is, hogy bár látszodjon miböl készült a leves. :) A tüzet leoltod s a még forró levesben belekavarsz egy-két evökanál sajtkrémet. Én Philadelphia-t szoktam hasznáni, de biztos mással is finom.
Közben kimehetsz egy órát vásárolni vagy sportolni vagy sétálni vagy dolgozni vagy játszani s mire hazajössz a sajt el lesz olvadva s a leves még mindig meleg------jó étvágyat! :)

2011. április 11., hétfő

Hétvégi kreativ sütés ....meggyes muffin :)

Meggyes Muffin


Ezt a hétvégén probáltam ki, mindent csak rögtönöztem, tehát remélem még jól emlékszem a hozzávalokra. :))




  • 1 üveg megy (kb. 500 g), de lehet fagyasztott vagy friss meggyel is, biztos :)


  • kb. 200 g liszt (ez is csak kb. , mert már nem vagyok biztos hogy mennyit tettem)


  • 3 drb. tojás


  • 150 g natúr joghurt


  • 10 g sütöpor


  • 8 g vanília cukor


  • kb. 100 g cukor.....de ezt inkább ízlés szerint tettem


A lisztet, a tojást, a joghurtot, a sütöport és a vanília cukrot a mixerel (keverö??)tésztára kevertem. Azután belekevertem a cukrot, ízlés szerint. Legutojára egy evökanállak belekevertem a megyet. A papír muffinformákat (12drb) a muffin-sütötepsibe helyeztem, a tésztát a formákba s kb. 20 percet süttem. Az is lehet hogy kevesebbet vagy többet, meg kell egy fogpiszkáloval vizságlni a tésztát. :) Ha nincs muffintepsi, biztos egy kisebb tepsiben is finom süti lesz belöle.


Jó étvágyat!